„Szabó pékség” változatai közötti eltérés
A Helyismeret wikiből
(Új oldal, tartalma: „{{Balatonalmádi Értéktár}} 250px 1936-ban alapították a pékséget, azóta is hagyományos módon, fatüzelésű kemencében k...”) |
(→Hivatkozások) |
||
6. sor: | 6. sor: | ||
==Hivatkozások== | ==Hivatkozások== | ||
− | *[http://www.balatonalmadi.hu/index.php?option= | + | *[http://www.balatonalmadi.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=706&Itemid=499&lang=hu Kitüntetettjeink – balatonalmadi.hu] |
*[http://ilovebalaton.hu/bor-es-gasztro/2013-06-17/itt-vegyed-a-kenyered-szabo-sutode-balatonalmadi Koncz Dávid : Itt vegyed a kenyered: Szabó Sütöde, Balatonalmádi] | *[http://ilovebalaton.hu/bor-es-gasztro/2013-06-17/itt-vegyed-a-kenyered-szabo-sutode-balatonalmadi Koncz Dávid : Itt vegyed a kenyered: Szabó Sütöde, Balatonalmádi] | ||
*[http://magyarkonyhaonline.hu/legjobbhelyek/top-10-pek TOP 10 pékség – Magyar Konyha Online] | *[http://magyarkonyhaonline.hu/legjobbhelyek/top-10-pek TOP 10 pékség – Magyar Konyha Online] |
A lap 2014. március 4., 10:52-kori változata
1936-ban alapították a pékséget, azóta is hagyományos módon, fatüzelésű kemencében készítik a kenyeret. A pékségnek Balatonalmádi Város Önkormányzata 2011-ben a város gasztronómiai értékeinek gyarapításában és védelmében kifejtett több évtizedes tevékenysége elismeréseként - alapításának 75. évfordulója alkalmából - Balatonalmádi Városért érdemérmet adományozta.
Hivatkozások
- Kitüntetettjeink – balatonalmadi.hu
- Koncz Dávid : Itt vegyed a kenyered: Szabó Sütöde, Balatonalmádi
- TOP 10 pékség – Magyar Konyha Online
[[Image:{{{címer}}}|left|20px]] | "A pékségben hagyományos technológiával, adalékanyagok nélkül készül a kenyér és a pékáru – mind a mai napig."
A {{{település}}} Értéktárba bekerült az Értéktár Bizottság {{{határozat}}} határozata alapján |