Kezdőlap

A Helyismeret wikiből

Helytörténeti gyűjtemény

Kezdetek - Almádi wiki: 2009. február 25-én született meg, az első szócikk - a Kezdőlap. Az adatbázis anyaga a Veszprém megyei életrajzi lexikon szócikkein, az Új Almádi Újságban megjelent helytörténeti cikkeken és a könyvtár által összegyűjtött képeslapokon és fotókon alapul.

TIOP pályázat - 2009. július 6-án meghírdetett Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése - "Tudásdepó Expressz" című TIOP-1.2.3/09/1 kódszámú pályázatra már konzorcium keretében nyújtottunk be pályázatot, amelynek a címe „Bakony-Balaton együttműködés: könyvtári infrastruktúra fejlesztése az oktatást segítő tartalmak és a helyismereti gyűjtemények hozzáférhetővé tételére”.

Konzorciumi összefogás keretében informatikai infrastruktúra fejlesztést valósítottunk meg három, közel azonos feltételekkel működő városi könyvtár. Balatonalmádi, Balatonfüred és Zirc. Kiemelt feladatuknak tekintik a lokálpatriotizmus erősítését a helyismereti gyűjtemények bemutatásán keresztül. Az összefogás alapja a jól működő szakmai együttműködés, a közös célrendszer.

TÁMOP pályázat - 2013. januárjában indult a következő pályázatunk "Bakony-Balaton együttműködés 2. Minőségi könyvtári szolgáltatásfejlesztések, a helytörténeti tudásvagyon megosztása, az oktatás segítése, az olvasáskultúra fejlesztése, a könyvtár képzési szerepe erősítésének érdekében" címmel.

USZT.png

Balatonalmádi Értéktár

Cimer.jpg

A Balatonalmádi Városi Értéktár Bizottság által az értéktárba felvett értékeket a Pannónia Könyvtár gondozza és teszi hozzáférhetővé ebben az adatbázisban.Tovább a Balatonalmádi Értéktár portálra


Zirc portál

THM 0002590845.jpg

Ezen a portálon összegyűjtve található minden Zirccel kapcsolatos szócikk, amelyet az adatbázis tartalmaz - kategóriák szerinti csoportosításban. A portál munkálatait a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB végzi. Az itt található tartalmakat, képeket a könyvtár munkatársai gondozzák.


Tovább a Zirc portálra

Zirci Értéktár

A Zirci Városi Értéktár Bizottság által az értéktárba felvett értékeket a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB teszi hozzáférhetővé ebben az adatbázisban.


Tovább a Zirci Értéktár portálra


Balatonfüred portál

Cimer-bfured.png

Ezen a portálon minden Balatonfüreddel kapcsolatos szócikket összegyújtöttünk. A helytörténeti adatbázis Balatonfüreddel kapcsolatos cikkeit A balatonfüredi Lipták Gábor Városi Könyvtár gondozza és fejleszti.

Tovább a Balatonfüred portálraBalatonfüredi Értéktár

Erzsebetudvar.jpg

A Balatonfüredi Városi Értéktár Bizottság által az értéktárba felvett értékeket a balatonfüredi Lipták Gábor Városi Könyvtár gondozza és teszi hozzáférhetővé ebben az adatbázisban.


Tovább a Balatonfüredi Értéktár portálra


Balatonalmádi portál

Reftemplom02.jpg

Ezen a portálon összegyűjtve található minden Almádival kapcsolatos szócikk, amelyet az adatbázis tartalmaz - kategóriák szerinti csoportosításban. A portált a Pannónia Könyvtár munkatársai gondozzák.

Tovább a Balatonalmádi portálra


Tartalom


Új Almádi Újság

Balatonalmádi Város havonta megjelenő lapja az 'Új Almádi Újság' archívuma, ahol az eddig megjelent összes lapszám megtekinthető, letölthető.
Tovább az évfolyamokhoz


Linkek