„Szabó pékség” változatai közötti eltérés
A Helyismeret wikiből
(→Hivatkozások) |
|||
11. sor: | 11. sor: | ||
{{Indoklás | {{Indoklás | ||
+ | |igazítás=left | ||
+ | |méret=70 | ||
|indoklás=A pékségben hagyományos technológiával, adalékanyagok nélkül készül a kenyér és a pékáru – mind a mai napig. | |indoklás=A pékségben hagyományos technológiával, adalékanyagok nélkül készül a kenyér és a pékáru – mind a mai napig. | ||
}} | }} | ||
[[Category:Balatonalmádi]][[Category:Balatonalmádi Értéktár]] | [[Category:Balatonalmádi]][[Category:Balatonalmádi Értéktár]] |
A lap 2014. március 4., 12:07-kori változata
1936-ban alapították a pékséget, azóta is hagyományos módon, fatüzelésű kemencében készítik a kenyeret. A pékségnek Balatonalmádi Város Önkormányzata 2011-ben a város gasztronómiai értékeinek gyarapításában és védelmében kifejtett több évtizedes tevékenysége elismeréseként - alapításának 75. évfordulója alkalmából - Balatonalmádi Városért érdemérmet adományozta.
Hivatkozások
- Kitüntetettjeink – balatonalmadi.hu
- Koncz Dávid : Itt vegyed a kenyered: Szabó Sütöde, Balatonalmádi
- TOP 10 pékség – Magyar Konyha Online
[[Image:{{{címer}}}|left|20px]] | "A pékségben hagyományos technológiával, adalékanyagok nélkül készül a kenyér és a pékáru – mind a mai napig."
A {{{település}}} Értéktárba bekerült az Értéktár Bizottság {{{határozat}}} határozata alapján |