„Szabó pékség” változatai közötti eltérés
A Helyismeret wikiből
a |
|||
2. sor: | 2. sor: | ||
[[Image:Szabo_002.jpg|thumb|right|250px]] | [[Image:Szabo_002.jpg|thumb|right|250px]] | ||
+ | |||
1936-ban alapították a pékséget, azóta is hagyományos módon, fatüzelésű kemencében készítik a kenyeret. A pékségnek Balatonalmádi Város Önkormányzata 2011-ben a város gasztronómiai értékeinek gyarapításában és védelmében kifejtett több évtizedes tevékenysége elismeréseként - alapításának 75. évfordulója alkalmából - Balatonalmádi Városért érdemérmet adományozta. | 1936-ban alapították a pékséget, azóta is hagyományos módon, fatüzelésű kemencében készítik a kenyeret. A pékségnek Balatonalmádi Város Önkormányzata 2011-ben a város gasztronómiai értékeinek gyarapításában és védelmében kifejtett több évtizedes tevékenysége elismeréseként - alapításának 75. évfordulója alkalmából - Balatonalmádi Városért érdemérmet adományozta. | ||
{{Indoklás | {{Indoklás | ||
− | |igazítás= | + | |igazítás=left |
|méret=70 | |méret=70 | ||
|indoklás=A pékségben hagyományos technológiával, adalékanyagok nélkül készül a kenyér és a pékáru – mind a mai napig. | |indoklás=A pékségben hagyományos technológiával, adalékanyagok nélkül készül a kenyér és a pékáru – mind a mai napig. | ||
}} | }} | ||
+ | |||
+ | |||
==Hivatkozások== | ==Hivatkozások== | ||
*[http://www.balatonalmadi.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=706&Itemid=499&lang=hu Kitüntetettjeink – balatonalmadi.hu] | *[http://www.balatonalmadi.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=706&Itemid=499&lang=hu Kitüntetettjeink – balatonalmadi.hu] |
A lap 2014. május 10., 20:28-kori változata
1936-ban alapították a pékséget, azóta is hagyományos módon, fatüzelésű kemencében készítik a kenyeret. A pékségnek Balatonalmádi Város Önkormányzata 2011-ben a város gasztronómiai értékeinek gyarapításában és védelmében kifejtett több évtizedes tevékenysége elismeréseként - alapításának 75. évfordulója alkalmából - Balatonalmádi Városért érdemérmet adományozta.
[[Image:{{{címer}}}|left|20px]] | "A pékségben hagyományos technológiával, adalékanyagok nélkül készül a kenyér és a pékáru – mind a mai napig."
A {{{település}}} Értéktárba bekerült az Értéktár Bizottság {{{határozat}}} határozata alapján |