„Szabó pékség” változatai közötti eltérés

A Helyismeret wikiből
a
a
11. sor: 11. sor:
 
|indoklás=A pékségben hagyományos technológiával, adalékanyagok nélkül készül a kenyér és a pékáru – mind a mai napig.  
 
|indoklás=A pékségben hagyományos technológiával, adalékanyagok nélkül készül a kenyér és a pékáru – mind a mai napig.  
 
}}
 
}}
 +
 +
  
  

A lap 2015. június 25., 12:30-kori változata


Ertektar.png


Szabo 002.jpg


1936-ban alapították a pékséget, azóta is hagyományos módon, fatüzelésű kemencében készítik a kenyeret. A pékségnek Balatonalmádi Város Önkormányzata 2011-ben a város gasztronómiai értékeinek gyarapításában és védelmében kifejtett több évtizedes tevékenysége elismeréseként - alapításának 75. évfordulója alkalmából - Balatonalmádi Városért érdemérmet adományozta.

[[Image:{{{címer}}}|left|20px]] "A pékségben hagyományos technológiával, adalékanyagok nélkül készül a kenyér és a pékáru – mind a mai napig."

A {{{település}}} Értéktárba bekerült az Értéktár Bizottság {{{határozat}}} határozata alapján




Hivatkozások