„Szabó pékség” változatai közötti eltérés

A Helyismeret wikiből
(Új oldal, tartalma: „{{Balatonalmádi Értéktár}} 250px 1936-ban alapították a pékséget, azóta is hagyományos módon, fatüzelésű kemencében k...”)
(Nincs különbség)

A lap 2014. március 3., 22:19-kori változata


Ertektar.png


Szabo 002.jpg

1936-ban alapították a pékséget, azóta is hagyományos módon, fatüzelésű kemencében készítik a kenyeret. A pékségnek Balatonalmádi Város Önkormányzata 2011-ben a város gasztronómiai értékeinek gyarapításában és védelmében kifejtett több évtizedes tevékenysége elismeréseként - alapításának 75. évfordulója alkalmából - Balatonalmádi Városért érdemérmet adományozta.

Hivatkozások

[[Image:{{{címer}}}|left|20px]] "A pékségben hagyományos technológiával, adalékanyagok nélkül készül a kenyér és a pékáru – mind a mai napig."

A {{{település}}} Értéktárba bekerült az Értéktár Bizottság {{{határozat}}} határozata alapján