„Szabó pékség” változatai közötti eltérés
A Helyismeret wikiből
(Új oldal, tartalma: „{{Balatonalmádi Értéktár}} 250px 1936-ban alapították a pékséget, azóta is hagyományos módon, fatüzelésű kemencében k...”) |
(Nincs különbség)
|
A lap 2014. március 3., 22:19-kori változata
1936-ban alapították a pékséget, azóta is hagyományos módon, fatüzelésű kemencében készítik a kenyeret. A pékségnek Balatonalmádi Város Önkormányzata 2011-ben a város gasztronómiai értékeinek gyarapításában és védelmében kifejtett több évtizedes tevékenysége elismeréseként - alapításának 75. évfordulója alkalmából - Balatonalmádi Városért érdemérmet adományozta.
Hivatkozások
- content&view=article&id=706&Itemid=499&lang=hu Kitüntetettjeink – balatonalmadi.hu
- Koncz Dávid : Itt vegyed a kenyered: Szabó Sütöde, Balatonalmádi
- TOP 10 pékség – Magyar Konyha Online
[[Image:{{{címer}}}|left|20px]] | "A pékségben hagyományos technológiával, adalékanyagok nélkül készül a kenyér és a pékáru – mind a mai napig."
A {{{település}}} Értéktárba bekerült az Értéktár Bizottság {{{határozat}}} határozata alapján |