„Szabó pékség” változatai közötti eltérés

A Helyismeret wikiből
4. sor: 4. sor:
  
 
1936-ban alapították a pékséget, azóta is hagyományos módon, fatüzelésű kemencében készítik a kenyeret. A pékségnek Balatonalmádi Város Önkormányzata 2011-ben a város gasztronómiai értékeinek gyarapításában és védelmében kifejtett több évtizedes tevékenysége elismeréseként - alapításának 75. évfordulója alkalmából - Balatonalmádi Városért érdemérmet adományozta.
 
1936-ban alapították a pékséget, azóta is hagyományos módon, fatüzelésű kemencében készítik a kenyeret. A pékségnek Balatonalmádi Város Önkormányzata 2011-ben a város gasztronómiai értékeinek gyarapításában és védelmében kifejtett több évtizedes tevékenysége elismeréseként - alapításának 75. évfordulója alkalmából - Balatonalmádi Városért érdemérmet adományozta.
 
==Hivatkozások==
 
*[http://www.balatonalmadi.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=706&Itemid=499&lang=hu Kitüntetettjeink – balatonalmadi.hu]
 
*[http://ilovebalaton.hu/bor-es-gasztro/2013-06-17/itt-vegyed-a-kenyered-szabo-sutode-balatonalmadi Koncz Dávid : Itt vegyed a kenyered: Szabó Sütöde, Balatonalmádi]
 
*[http://magyarkonyhaonline.hu/legjobbhelyek/top-10-pek TOP 10 pékség – Magyar Konyha Online]
 
  
 
{{Indoklás
 
{{Indoklás
|igazítás=left
+
|igazítás=right
 
|méret=70
 
|méret=70
 
|indoklás=A pékségben hagyományos technológiával, adalékanyagok nélkül készül a kenyér és a pékáru – mind a mai napig.  
 
|indoklás=A pékségben hagyományos technológiával, adalékanyagok nélkül készül a kenyér és a pékáru – mind a mai napig.  
 
}}
 
}}
 
+
==Hivatkozások==
 +
*[http://www.balatonalmadi.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=706&Itemid=499&lang=hu Kitüntetettjeink – balatonalmadi.hu]
 +
*[http://ilovebalaton.hu/bor-es-gasztro/2013-06-17/itt-vegyed-a-kenyered-szabo-sutode-balatonalmadi Koncz Dávid : Itt vegyed a kenyered: Szabó Sütöde, Balatonalmádi]
 +
*[http://magyarkonyhaonline.hu/legjobbhelyek/top-10-pek TOP 10 pékség – Magyar Konyha Online]
 
[[Category:Balatonalmádi]][[Category:Balatonalmádi Értéktár]]
 
[[Category:Balatonalmádi]][[Category:Balatonalmádi Értéktár]]

A lap 2014. március 4., 12:08-kori változata


Ertektar.png


Szabo 002.jpg

1936-ban alapították a pékséget, azóta is hagyományos módon, fatüzelésű kemencében készítik a kenyeret. A pékségnek Balatonalmádi Város Önkormányzata 2011-ben a város gasztronómiai értékeinek gyarapításában és védelmében kifejtett több évtizedes tevékenysége elismeréseként - alapításának 75. évfordulója alkalmából - Balatonalmádi Városért érdemérmet adományozta.

[[Image:{{{címer}}}|left|20px]] "A pékségben hagyományos technológiával, adalékanyagok nélkül készül a kenyér és a pékáru – mind a mai napig."

A {{{település}}} Értéktárba bekerült az Értéktár Bizottság {{{határozat}}} határozata alapján

Hivatkozások