Szabó pékség

A Helyismeret wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Pszollas (vitalap | szerkesztései) 2014. március 3., 22:19-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „{{Balatonalmádi Értéktár}} 250px 1936-ban alapították a pékséget, azóta is hagyományos módon, fatüzelésű kemencében k...”)

(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)


Ertektar.png


Szabo 002.jpg

1936-ban alapították a pékséget, azóta is hagyományos módon, fatüzelésű kemencében készítik a kenyeret. A pékségnek Balatonalmádi Város Önkormányzata 2011-ben a város gasztronómiai értékeinek gyarapításában és védelmében kifejtett több évtizedes tevékenysége elismeréseként - alapításának 75. évfordulója alkalmából - Balatonalmádi Városért érdemérmet adományozta.

Hivatkozások

[[Image:{{{címer}}}|left|20px]] "A pékségben hagyományos technológiával, adalékanyagok nélkül készül a kenyér és a pékáru – mind a mai napig."

A {{{település}}} Értéktárba bekerült az Értéktár Bizottság {{{határozat}}} határozata alapján